Rimbaud a la Biblioteca Estrem i Fa de Falset i les dones de la Quartera.

el

Presentar a Falset és fer-ho a casa. A Falset hi viu la meva germana i el meu cunyat, les nebodes, la Teresina… Fer-ho a l’emblemàtica biblioteca Salvador Estrem i Fa, d’antuvi un casal propietat d’una família tradicionalista, també és re-visitar un llogaret estimat i emblemàtic amb la bona amiga i directora Montse Bartolomé, consort del bon amic i escriptor Toni Orensanz…

Acudir a Falset per presentar un llibre és ja una tradició amigable i familiar. Però avui la iniciativa l’havia pres l’Associació de Dones de la Quartera amb l’amabilíssima Rosa al capdavant que ha explicat que fa 28 anys que es celebra a la població la setmana cultural. Amabilitat exquisida. Atenció finíssima. Gràcies de nou, dones de la Quartera.

Cares conegudes, d’altres no, i bons amics entre els oients: la meva germana Fàtima i la meva fillola preferida, l’Agnès; en Cosme i la Dolors, gent d’humanitat contrastada;  el Txema de casa Anguera de Darmós (i senyora), una retrobada especial la del Txema, fill de la Mercedes i en Josep Maria; o la intrèpida lletraferida i directora de l’IRMU, l’estimada Mari Carme…

Rimbaud fascina. Ho sé i ho constato quan explico la seva atzarosa i intensa vida. M’alegra que des de la meva talaia estant i amb “El misteri d’Arthur Rimbaud” (PREMI MALLORCA DE NARRATIVA 2019) la gent conegui el poeta que va trasbalsar la poesia francesa, anant més enllà d’on havia arribat Baudelaire, i sempre em queda el consol de que la seva lírica sigui llegida, perquè al capdavall els escriptors només tenim sentit en ser llegits.

Una vesprada amigable i càlida la d’avui a Falset en la setmana d’un Sant Jordi encara amenaçat per la pandèmia però sempre Sant Jordi. Gràcies Falset, fins sempre.

Falset, biblioteca, 19/04/2021 “El misteri d’Arthur Rimbaud”
Falset, Rimbaud, 19/04/2021

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s